I en liten skål, blanda ströbröd och mjölk och låt det stå i några minuter tills ströbrödet har absorberat mjölken.
Blanda Färsen
I en stor skål, kombinera lammfärs, finhackad lök, vitlök, ägg, ströbrödsblandningen, persilja, spiskummin, koriander, oregano, chiliflingor (om du använder det), salt och svartpeppar.
Blanda väl med händerna eller en träsked tills alla ingredienser är jämnt fördelade.
Forma Köttbullar
Forma blandningen till små köttbullar, cirka 2-3 cm i diameter. Du borde få cirka 20-25 köttbullar beroende på storlek.
Stek Köttbullarna
Värm olivoljan i en stor stekpanna över medelhög värme.
Lägg köttbullarna i stekpannan (du kanske behöver göra detta i omgångar för att inte överfylla pannan).
Stek köttbullarna i 8-10 minuter, vänd dem då och då så att de blir jämnt brynta och genomstekta.
Servera
Ta ut köttbullarna från pannan och låt dem rinna av på hushållspapper.
Servera köttbullarna med dina favorit tillbehör, som potatismos, ris, pasta eller en fräsch sallad.
Du kan också servera dem med en enkel sås, som tzatziki, yoghurtsås eller en tomatbaserad sås.
Notes
Tips:
Extra smak: Lägg till finriven citronskal i köttbullsblandningen för en frisk och syrlig twist.
Serveringsförslag: Lammköttbullar passar bra med couscous eller i pitabröd med grönsaker och en yoghurtsås.