Go Back
Fried frozen veal meatballs on a plate

Snabba lammköttbullar

Förberedelser 1 timme
Tillagningstid 1 timme
Måltid Huvudrätt
Portioner 4

Equipment

  • Grill
  • Liten skål
  • Stor skål

Ingredients
  

  • 500 g lammfärs
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk krossade chiliflingor (valfritt)
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 2 msk olivolja till stekning

Instructions
 

Förbered Ingredienser

  • I en liten skål, blanda ströbröd och mjölk och låt det stå i några minuter tills ströbrödet har absorberat mjölken.

Blanda Färsen

  • I en stor skål, kombinera lammfärs, finhackad lök, vitlök, ägg, ströbrödsblandningen, persilja, spiskummin, koriander, oregano, chiliflingor (om du använder det), salt och svartpeppar.
  • Blanda väl med händerna eller en träsked tills alla ingredienser är jämnt fördelade.

Forma Köttbullar

  • Forma blandningen till små köttbullar, cirka 2-3 cm i diameter. Du borde få cirka 20-25 köttbullar beroende på storlek.

Stek Köttbullarna

  • Värm olivoljan i en stor stekpanna över medelhög värme.
  • Lägg köttbullarna i stekpannan (du kanske behöver göra detta i omgångar för att inte överfylla pannan).
  • Stek köttbullarna i 8-10 minuter, vänd dem då och då så att de blir jämnt brynta och genomstekta.

Servera

  • Ta ut köttbullarna från pannan och låt dem rinna av på hushållspapper.
  • Servera köttbullarna med dina favorit tillbehör, som potatismos, ris, pasta eller en fräsch sallad.
  • Du kan också servera dem med en enkel sås, som tzatziki, yoghurtsås eller en tomatbaserad sås.

Notes

Tips:

  • Extra smak: Lägg till finriven citronskal i köttbullsblandningen för en frisk och syrlig twist.
  • Serveringsförslag: Lammköttbullar passar bra med couscous eller i pitabröd med grönsaker och en yoghurtsås.
Njut av dina snabba och smakrika lammköttbullar!